Cik Nor Miss Nor: June 2011

KaWaN YaNg SeTiA

Tuesday, June 28, 2011

Surat Cinte

Dimulai dengan Bismillah..
Assalamualaikum w.b.t...

Wahhh keje ku sungguh banyak ari nie.. Sampai mengantuk aq di buatnyer ngadap satu keje jerk.. Ari nie keje aq juz nak mengepos surat cinte dekat orang2 yang tak reti nak bayo segala utang mereka...

Then kene simpan dalam fail mereka2 nie sume... Aduiii nielah part yang paling aq malas skali... Nak simpan "Surat Cinta" diorang nie dalam fail peribadi... Tak suke nyer...


Pinjam sebentar

Tapi keje aq takde lah sebanyak nie.. Giler korunk mampos aq nak siap kan kalo keje aq sebanyak nie... huhuhu.. Tapi buat sikit2 lame2 settle lah sumenyer..

Amin~~


Diakhiri dengan Wassalam....




Like or comment maybe ?

Monday, June 27, 2011

Adikku vs Rosyam Nor

Dimulai dengan Bismillah..
Assalamualaikum w.b.t..

Ari nie aq nak bercerita pulak gelagat adik bongsu ku.... Saje jerk nak citer pasal die.. Asal tak boleh ker.. Kalo tak boleh, tak payah bace.. huhuhu..

Adik aq nie kuat perasan rupenyer... hahhaha... Mule2 tue biarkan ajelah.. Budak2 kan... Tak payah lah nak amik pusing sangat pon..

Tapi yang aq tak tahan nie sebab die nak tukar nama jadi ROSYAM NOR... Yela nama die pon RUSYAM gak.. Tapi takde NOR belakang nyer...

Sebuk suh tukar name... Hai kecik2 dah pandai mintak tukar nama... Banyak cantik... Nak kate die minat dengan Rosyam Nor nie, tak pulak..Sebab nak tukar pon sebab nama diorang tue lebih kurang same jerk... hehehe

Lotih nak melayan die sorang nie... Hanye kerana name jekot... hhuhuhu...


Ada rupe ker??? hihihii... Ada lah sikit... Wahh nak jugak tue... hihihi.. Biarlah adik aq, sekati aq lah... huhuhu..


Diakhiri dengan Wassalam..


Like or comment maybe ?

Friday, June 24, 2011

Memalukan Betoll

Dimulai dengan Bismillah..
Assalamualaikum w.b.t...

Petang tadi time aq tengah lipat baju ( wah rajinnyer tetiba )... Aq terdengar satu sore yang nyaring dan kuat... Korunk nak tau sore sape??

Jeng...jeng...jeng..

Sore anak kucing yang kiut miut..

Kiut kan... Huhuhu.. tapi bukan kucing nie.. Kucing yang bertandang kat umah aq kaler hitam... dan kurus sikit..

Kenapa banyak sangat kucing yang suke bertandang kat umah aq nie.. Tah2 diorang buat mesyuarat kucing kot.. (ehh ada ke?? ).. kuikuikui... Cakap yang umah aq nie rajin bebenor bagi makan.. Sebab tue diorang war2 kat sedara mare diorang tue..

Tapi yang lagi kepelikan di atiku nie bile yang bertandang sume nyer kaler hitam, oren O kaler campur2... Pelik2..

Tapi kitorang lagi suke.. Layan kan aje... heheh..

Tue hal petang tadi... Yang nie hal malam plek... Pas aq makan tadi, aq berhajat lah nak bagi kucing2 sume tue makan.. Aq nampak ada 3 ekor ( kucing tetap ).. Tetiba ada lagi sekor bawah keteku.. Ok boleh terima lagi..

Sekor lagi nie tak muncul2 kan diri lagi ( anak kucing tue la )... Yang muncul sore die yang nyaring dan kuat tue lah... Masyaallah kuat sungguh.. Sampai jiran2 ku sume menjenguk kan diri memasing ( nak tengok pe yang bising2 tuelah agaknyer..).. Skali muncul gak anak kucing tersebut...

Fuhhh memalukan sungguh lah die nie.. Dah lah sore nyaring dan kuat.. Then direct datang kat aq lak tue.. Sume pandang aq... MALUNYER!!!



Diakhiri dengan Wassalam...

Like or comment maybe ?

Katakan TAK NAK!!!

Dimulai dengan Bismillah..
Assalamualaikum w.b.t..

Ari nie aq nak bercerita pasal MEROKOK plek... Kenapa aq aq nak cerita pasal nie.. Sebab nyer sekati aq lah kan.. Blog aq ke ko.. hhuhu...

Takde lah.. Sebab utama nyer adalah aq menyampah dengan orang yang merokok nie... Menyampah tak menyampah, aq pon dapat pakwe yang kuat merokok gak... huhhu..

So korunk janganlah menyampah sangat....

So kite kene cakap tak nak kepada c perokok2 sekalian alam nie...


STOP!!!!! Tapi ada ker perokok2 sekalian alam nie nak dengar??.. Takde maknenyer... Cube lah korunk tengok kat Malaysia nie.. Makin ramai yang merokok adalah... Cakap lah macam mana pon.. Diorang takkan dengar punyer... Laki ke pompuan ke sume same jerk kalo dah terjebak...

Apa lah yang ada dengan rokok nie.. Tak takut dengan KEMATIAN pe... Memang lah setiap manusia akan merasa kematian suatu ari nanti.. Cume yang membezakan cepat @ lambat jerk ajal diorang nie.. Kalo dah terjebak dengan bende nie, maknenyer memang cari maut nama nyer...

Suruh berenti ada je alasan nyer.. Baik kawen jerk dengan rokok nie... Tido same2, mandi same2.. boleh dikatakan lah sume nyer bersame... Menyampah aq..

Sampai kan aq suruh my hubby buat pilihan.. Samada pilih aq O rokok nie... Tau pulek tak dapat buat pilihan... Same macam nak pilih mati O hidup.. Bukan susah pon nak pilih kan... Tengok lah kuat tak kuat die merokok sampai tak boleh nak try berenti... huhh..

Aq pon pelik lah... Ada apa dengan ROKOK nie??? Cube habaq mai sikit... Aq pon tak tau lah nak pujuk die berenti nie macam mana... huuu..

So aq nak ingatkan lah kepada Perokok sekalian alam termasuk lah my hubby, Berenti lah merokok.. Ingat lah orang tersayang dan sekeliling anda... Jangan kerana rokok, hidup jadi kucar kacir...


Diakhiri dengan Wassalam

Like or comment maybe ?

Thursday, June 23, 2011

Mimpi - Exsiden

Dimulai dengan Bismillah..
Assalamualaikum w.b.t..

Pagi tadi sebelom mao gerak pegi keje.. Aq TERmimpi.. ( baru nak citer ke??? dah belah ptg nie..).. Ala biarla.. Aq baru teringat plek.. hehehe..

Aq mimpi camnie...

Aq dengan my mom, mao pegi umah my grandfather... Nak pegi sana tak tau lah watpe kan.. Aq nie kalo bawak kete, memang laju giler lah.. Sampai bape kali hampir terbabas... Tapi setakat nie belom penah exsiden lah... Alhamdulillah.. Allah panjangkan umo aq.. Amin~~

Dekat selekoh nak masuk ke umah my granfather tue, ada plek exsiden.. Berderet2 lak tue... Lori same kete... Aq dengan bawak laju giler, hampir2 aje aq nak terlanggar belakang lori tersebut...

Fuhhh.. Giler lah terasa kete ku terangkat sebelah tayar.. ( fuyooo.. power giler aq bawak kete sampai terangkat...).. Giler ko.. Membebel my mom kat aq... huuuu..

Selamat dalam mimpi jerk... insyaallah takkan jadi kenyataan kot... Mimpi itu hanyalah mainan tido ku saje... huhhu...

So moral the story is berhati2 lah ketika memandu.. Ingat lah orang tersayang.. & juga kepada penumpang2 di sebelah mahupon di belakang... Tak lari de tempat yang korunk nak pegi tue... kuikuikui....


Diakhiri dengan Wassalam...

Like or comment maybe ?

Masalah Tidur

Dimulai dengan Bismillah..
Assalamualaikum w.b.t..

Huaarrgghh.. Ngantok nyer pepagi nie.. Nie yang malas nie nak pegi keje ( sedapnyer kalo dapat tido lelama pepagi nie..). Tapi aq kuatkan semangat ku untuk pegi ke keje ari nie ( wahh tetibe jerk rajin lak aq pepagi nie..). huhuhu..

Sejak akhir2 nie, susah nyer aq nak melelapkan mata nie ( time nak tido jerk...). Aq pon tak tau kenapa mata nie degil na nak lelap ( babap mate nie kang... Aipp2.. mate pon leh babap ker?? ). hahaha..

Tapi tadi aq try lah search dekat Google, pasal tips2 untuk masalah tido nie.. So aq terjumpe yang nie...

Tips untuk Masalah Tidur : Insomnia

  • Tidurlah mengikut jadual dan biasakan diri untuk tidur dan bangun pada masa yang kita telah tetapkan. (memang ari2 aq tido & bangun pada time yang aq tetapkan..)
  • Bina persekitaran yang kita rasakan boleh membuat kita tidur. Contohnya, padamkan lampu, tutup tv atau radio dan juga pengudaraan yang baik. (aq tak leh tido kalo tak dengar lagu.. Camne tue??)
  • Jangan biarkan diri anda tertekan atau memikirkan sesuatu ketika anda hendak tidur. Ini akan menganggu fikiran anda dan menyebabkan otak anda berkerja untuk menyelesaikan masalah itu sehingga menyebabkan anda susah untuk tidur. (yang nie lak, tiap kali nak tido mesti pikir macam2.. tak leh nak kosongkan mind..)
  • Elakkan meminum kopi atau minuman yang mempunyai kaffeine/alkohol. Kalau nak tidur pukul 10, paling lewat boleh minum, pukul 8. (memang jarang aq minum nes memalam..)
  • Carilah sebab untuk anda tidur. Elakkan tidur pada waktu petang. Seeloknya bersenamlah 30 minit sehari dan 4 jam sebelum masuk tidur. (nak tido pon kene bersebab ker??? mestilah sebabnyer PENAT...)

Ada seteng aq dapat ikut & ada seteng aq tak dapat ikut... So camne?? Aq tetap tak dapat nak melelapkan mate memalam..huuuhuhu...



Diakhiri dengan Wassalam..


Like or comment maybe ?

Wednesday, June 22, 2011

Cartoon

Dimulai dengan Bismillah...
Assalamualaikum w.b.t...

Setiap kanak2 mesti ada cerita cartoon kegemaran masing2 kan... Bukan setakat kanak2 jerk.. Mak bapak budak pon ada yang minat gak tengok cartoon nie... Bohong lah kalo sape2 yang kate mak bapak budak tak minat tengok cartoon2 nie...

Yela setakat nak hilangkan segala tension kat tempat keje.. Tak salah pon kalo2 diorang nak tengok cartoon..

Aq pon minat gak tengok cartoon2 nie.. Asal balik keje jerk... Tepat kol 6 pm, aq mesti suruh my little bro buka channel 615 .. Nak tau citer pe????

Phineas & Ferb

Aq paling suke citer cartoon nie... Tiap2 petang mesti tengok... huuhuhuh...

Citer nie mengisahkan 3 adik beradik.. Di mana c adik ( Phineas & Ferb ), mesti ada rancangan yang bagus2.. Diorang nie suke membina something.. C kakak pulak ( Candeas ), selalu dengki dekat adik2 nyer.. Asal diorang bina something jerk... Mesti Candeas nak bagitau mak diorang...

Diorang nie ada binatang peliharaan.. Nama die Perry.. Perry nie selalu jerk hilang bila Phineas & Ferb buat something... Soalan utama diorang.. "Hey, where's Perry?'..

Perry nie pulak adalah agent "P" syarikat apa tah... lupo plek.. huhuhu... Die selalu hilang pon sebab boss die bagi mission untuk menghentikan segala perbuatan Doffensmirtz... Yang pakai baju cam profesor tue..

Wahhh.. Nie memang tengok ari2 nie.. Sampai jalan citer die pon aq boleh ingat... hihihi... Ne taknyer, kalo dah ari2 aq ngadap citer nie jerk...



Diakhiri dengan Wassalam...


Like or comment maybe ?

Samb. Citer Lawak Ari Tue

Dimulai dengan Bismillah..
Assalamualaikum w.b.t..

Akhirnyer flush dekat opis ku telah selamat diganti... huhuhuh... Sori la yea sebab merosakkan flush tersebut.. heheheh..

Tq lah pada En. Amin kite kerna menyudikan diri nyer untuk membetulkan kembali flush tersebut... Janji tak buat lagi ( sambil angkat tangan sampai paras dada )...

Tak pe2... Sok aq belanja ko.. Jangan lah ko risau.... huhuhu...


Diakhiri dengan Wassalam...

Like or comment maybe ?

4 Minute - Who's Next


Let’s go , Let’s go , Let’s go , Let’s go
(Throw your hands in the air, Right now Hey!)

ijejunbihaebwa Who’s Next? (4minute)
jigeumboyeojwobwa Who’s Next? (4minute)
jomdeodeullyeojwobwa Who’s Next? (Who’s Next?)
4minute 4minute Keep Running Running Hey!

ijejunbidwaesseo Who’s Next? (4minute)
jigeumboyeojulge Who’s Next? (4minute)
keugedeullyeojulge Who’s Next? (Who’s Next?)
4minute 4minute Keep Running Running Hey!

4minute !

uriga baro jigeumbuteo boyeojulge
isigani kkeutnagal ttae kkaji hamkke
hanadulssik boyeojulge ijebuteo Let’s get down
ppareugo neuringeon sanggwani eobseo
uriga deullyeojumyeon moduda hip song
amugeotdo saenggakhaji malgo listen
urin meoributeo balkkeutkkaji Hot issue

modu da get up the way
ijen naega deo higher
say rararararararara
sorijilleo deo keuge
uril neukkyeobwa stay here (stay here)
say rararararararara

ijejunbihaebwa Who’s Next? (4minute)
jigeumboyeojwobwa Who’s Next? (4minute)
jomdeodeullyeojwobwa Who’s Next? (Who’s Next?)
4minute 4minute Keep Running Running Hey!

ijejunbidwaesseo Who’s Next? (4minute)
jigeumboyeojulge Who’s Next? (4minute)
keugedeullyeojulge Who’s Next? (Who’s Next?)
4minute 4minute Keep Running Running Hey!

Let’s go! 4minute go! 4minute go! 4minute go! 4minute go!
(Ladies and gentle man- introducing, the one ! the only !most incredible ! 4minute go!)


Like or comment maybe ?

Tuesday, June 21, 2011

Teringin sangatttt

Dimulai dengan Bismillah...
Assalamualaikum w.b.t..

Aq ada masuk laman web ini, macam2 ada dalam nie yang korunk boleh pilih dan beli... Tapi satu2 nyer yang aq teringin sangat.....

Adalah jeng...jeng.....jeng........


Aq bid punyer bid... Tetap tak dapat... hhuuhuh... Aq teringin sangat iphone nie... Sape2 yang ada iphone nie... Offer lah kat aq... bagi lah murah sikit... hihihihi.


Diakhiri dengan Wassalam...

Like or comment maybe ?

Monday, June 20, 2011

20 Februari dan ke atas

Golongan ini amat baik hati, mudah bergaul, mempunyai perasaan yang bertimbang rasa, sangat sayang kepada binatang. Golongan ini sungguh idealistik dan mempunyai pandangan yang jauh, gemar melakukan sesuatu dengan teratur serta menurut peraturan2 yang tertentu. Golongan ini juga kerap menyempurnakan @ menghabiskan kerja2 @ sesuatu tugas yang ditinggalkan oleh orang lain.

Golongan ini mempunyai personaliti yang amat menarik, mudah didampingi, pemalu, pemendam rasa, jujur, pemurah, mudah simpati, sangat sensitif dengan perkataan yang dituturkan, peka keadaan sekeliling @ orang lain, tidak cepat marah dan amanah, tahu membalas budi, pemerhatian dan penilaian yang tajam, suka berangan2, suka melancong, manja dan suka perhatian, suka hiasan rumah serta berbakat dalam bidang seni.

Golongan ini mampu untuk menjadi degil, kurang bertanggungjawab, kurang rajin, dan tidak cergas. Golongan ini amat gemar tinggal di kawasan berdekatan dengan air, serta sesuai dengan tugas @ pekerjaan serta perniagaan yang mempunyai hubungan dengan laut, sungai, empangan @ sebagainya. Golongan ini kemungkinan besar bagus dalam pembikinan karangan buku, cerita2 dan seerti dengannya kerana tajam pandangannya.


Like or comment maybe ?

21 Januari dan ke atas

Golongan ini sangat rajin belajar, banyak berfikir dan sabar. Ahli philosophi dan berperikemanusiaan serta golongan ini mudah berkawan dan dari segi kedudukan adalah baik. Golongan ini juga punyai banyak hubungan dengan orang kerana suka @ gemar berkawan. Tenaga adalah baik dan mampu untuk fokus @ memusatkan fikiran kepada sesuatu perkara. Golongan ini juga suka menyelidik kepada perkara2 saintifik, ghaib, astrologi adalah kegemaran golongan ini, tidak takut kepada perkara2 yang baru dan sentiasa mencubanya..

Golongan ini juga berfikiran abstrak, bijak, personaliti mudah berubah2, pendiam, pemalu, rendah diri, jujur dan setia, keras hati, tidak suka dikongkong, suka kegiatan lasak, sensitif, mudah mempamerkan kemarahan, tidak suka benda remeh temeh, suka berkawan tetapi kurang mempamerkannya, berani, bercita2 tinggi dan suka berangan2, pemerhatian tajam, suka berhibur serta bersukan, suka kepada seni, sangat romantik, cenderung kepada benda2 tahyul dan boros.

Pada zaman kanak2nye, memerlukan ramai kawan dan kasih sayang. Golongan ini juga harus tahu bagaimana untuk mengawal diri sendiri dan menghormati orang lain serta tidak mempamerkan kelakuan yang ganjil. Golongan ini kadangkala amat cerewet dalam hal makanan, gemar bersuka ria ditempat awam dan pelajari sesuatu dengan bacaan2 pengembaraan, saintifik dan tulisan2 yang progresif..

Like or comment maybe ?

21 Disember dan ke atas

Golongan ini sangat rajin, maju dalam sesuatu perkara yang dilakukan @ pekerjaan, punyai cita2 yang tinggi, tekun berusaha serta sabar. Golongan ini mungkin lebih berminat tentang ilmu2 berkaitan ketuhanan dan sangat tertarik pada kehidupan orang2 sufi, Semasa zaman kanak2nya, golongan ini mungkin seorang pendiam, kelihatan pasif tetapi sebenarnya amat sensitif serta memerlukan kasih sayang dan persahabatan.

Golongan ini mempunyai kebolehan mengambil kesempatan apabila mendapat sesuatu peluang yang baik, mampu menjawat jawatan yang tinggi2, kerana bercita2 tinggi, serius, suka mendidik dan dididik, mudah melihat kelemahan pada diri orang lain, suka mengkritik, rajin, kemas, teratur dan sensitif. Golongan ini juga pandai mengambil hati orang, pemalu, daya tumpuan yang sangat tinggi, berdisplin, romantik tetapi tidak pandai mempamerkannya, sayang pada kanak2, suka duduk rumah, setia, perlu belajar kemahiran sosial dan kadangkala bersikap cemburu. Golongan ini juga suka mengambil berat terhadap kebajikan masyarakat dan sangat bermurah hati dalam memberi bantuan, kerap memberikan sesuatu terutamanya dari segi kewangan untuk kepentingan orang lain...

Like or comment maybe ?

22 November dan ke atas

Golongan ini sangat periang, bijak dan mempunyai harapan yang tinggi, murah hati, mempunyai penuh keyakinan pada diri, tidak tahu menyembunyikan sesuatu apa yang timbul dalam fikirannya. Golongan ini juga mempunyai cara pemikiran yang baik, praktikal, ahli psilosophi dan batin. Golongan ini menerangkan sesuatu tidak berpusing2 malah tegas dalam semua perkataan dan tindakan. Golongan ini juga pada kebiasaannya tepat apabila merancang sesuatu projek. Apabila golongan ini hidup secara dan dalam keadaan negatif serta mementingkan diri sendiri, maka golongan ini akan menjadi mudah resah, terlalu aktif dan menjerumus kepada peradang. Golongan ini semasa zaman kanak2nya mempunyai tindakan yang cepat, kuat berperasaan, sukakan binatang, sukan dan mengembara di tempat2 jauh. Semasa belajar di sekolah dahulunya golongan ini adalah seorang yang bijak. Golongan ini sangat setia, pemurah, patriotik, aktif dalam permainan dan pergaulan, kurang sabar, dan tergesa2. Bercita2 tinggi, suka menjadi orang yang berpengaruh, suka bergaul,suka dipuji, diberi perihatian dan dibelai, jujur, amanah, dan bertolak ansur, tidak pandai berpura2, cepat marah, perangai berubah2. Golongan ini tidak ego walaupun harga diri sangat tinggi, benci pada kongkongan, suka berlawak, dan berfikiran logik, serta mahir di dalam sesuatu urusan dan pekerjaan...

Like or comment maybe ?

2PM - I'll Be back

[Junsu]
I'll be back
Neon dashi nareul chajeul geoya
Geuttae dashi naega ol geoya
Geu nugudo neoreul naboda sarang hal sun eopgie

[Wooyoung]
Gabjagi ireom eotteokhae nan eotteokke
Haran malya nega dodaeche
Eottehke irae nan nega nal
Yeongweonhi saranghalgeoran mal mideotdan malya

[Chansung]
Yaksokhaetjanha yeongweonhi byeonhaji maljago
Urineun bunmyeong maejeojin jjagirago
Bunmyeonghi matdago
Nega geureohke yaegihaetjanha

[Junsu]
I'll be back
Neon dashi nareul chajeul geoya
Geuttae dashi naega ol geoya
Geu nugudo neoreul naboda sarang hal sun eopgie

[Junho]
You'll be back
Neoneun dashi dora ol geoya
Geuraeseo neol bonaeneun geoya
Naneun ara nega na eopshin motsandan geoseul
I'll be back

[Wooyoung]
(Neon nan urin) Heeojil su ga eopseo
[Wooyoung]
(Nega) Chakgageul hana bwa
Igeon nuguna
Hanbeonjjeum gyeokkneun gobiil ppuniya jeongshincharyeo

[Chansung]
Dashi saenggakhae (saenggakhae) amuri
Mareul hae jweobwado imi neon
Mareul deudji anha meariro doraojanha (~ojanha)

[Junsu]
I'll be back (be back)
Neon dashi nareul chajeul geoya (neon nareul chajeul geoya)
Geuttae dashi naega ol geoya (nan ara)
Geu nugudo neoreul naboda sarang hal sun eopgie
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/0-9/2pm/ill_be_back.html ]
[Junho]
You'll be back (you)
Neoneun dashi dora ol geoya (dashi naegero)
Geuraeseo (dora ol geoya) neol bonaeneun geoya (nan ara)
Naneun ara nega na eopshin motsandan geoseul

[Taecyeon]
Listen baby girl
Geurae doraseojulke
Meotjige namjadabge nohajulke
Geurigo neol gwichanke
Haji anhke mareobshi jeo dwieeseo
Jugeun deushi seoseo
Barabolke neoneun moreuge geunyang meolli seo
Aju manhi tteoreojyeoseo naeui jonjaereul
Nega wanjeonhi ijeobeorige Uh~

[Nichkhun]
But you better know that I'm not giving you away
Will I ever stop waiting no way
It'll be the same in my world
I'm your boy You're my Girl
Jamkkan geudael bonaejiman
Nan nega dashi doraol georan
Geol ara geureoni geokjeong mara nega sseureojil ttae
I'll be back (I'll be back, I'll be back)

[Junsu]
I'll be back (I'll be back)
Neon dashi nareul chajeul (you know) geoya
(Neon dora ol geoya)
Geuttae dashi naega ol geoya (naega ol geoya)
Geu nugudo neoreul (no) naboda sarang hal sun eopgie
(Nobody, love you like me)

[Junho]
You'll be back (you'll be back)
Neoneun dashi dora ol geoya
Geuraeseo neol bonaeneun geoya
(I know) Naneun ara nega
(You know) Na eopshin motsandan geoseul
(Neon dora ol geoya) I'll be back

Like or comment maybe ?

Lawak... Lawak...

Dimulai dengan Bismillah...
Assalamualaikum w.b.t..

Hari nie aq nak kongsikan 1 cerita lawak nie.. Terjadi lah kat aq pada hari nie ( pagi tadi )..

Seperti biasa lah pukul 8.30 am, aq pergi membeli sarapan bersama officemate.. Dekat kedai sebelah.. Malas nak berjalan jauh2... Then, pas beli sarap tue... Kitorang pon santap lah pepagi tue dekat opis...

Tibe2 lak TERawal sangat lak perut nie buat hal... dalam pukul 10.00 am tak silap aq... Aq pon apa lagi, pegi lah menunaikan hajat....

Selepas sudah tue, aq pon tarik lah flush tue.... Sekali TERpatah lah pulek tali flash tue... hhohohoho.. so sape yang salah... Aq O flush tue.... hahahah....

Ganas punyer tangan pepagi nie... Pepagi dah buat lawak kambing... hohhho


Diakhiri dengan Wassalam...

Like or comment maybe ?

Hari Bapa

Dimulai dengan Bismillah...
Assalamualaikum w.b.t...

Macamana dengan sambutan hari bapa korunk??? Meriah O tak sambut pon.... huuhu.. Tak sambut tak bermaksud kite tak sayang ayah kan... Mesti lah anak2 ada cara sendiri tuk tunjukkan kasih sayang diorang pada ayah diorang..

Tapi aq memang Tak pernah sambut pon & tak pernah pon bagi apa2 pada ayah ku.... Sori lah ayah bukan nyer tak nak kasi apa2, cume kene tengok budget jugak... hhuhu.. Tapi jangan terkezut.... Semalam buat pertama kali nyer, aq telah berjaya bagi ayah ku something..

Nak tahu aq bagi apa???

Jeng... Jeng... Jeng....

Aq bagi jammmmm... Yela laki kan so aq tak tau nak bagi apa... Dia pon sebenarnya banyak koleksi jam... Saje jerk aq nak menambahkan koleksi jam die tue...huuhhu..

Mula2 tue memang malu giler nak bagi (pelah dengan ayah sendiri pon nak malu)...hihihi.. yelah 1st time kan bagi die barang...

Fuhh lega bile hajat tercapai...

Ingat lagi tuk pertama kali dalam sejarah hidup aq, aq kene lempang dengan ayah.. Aq akan ingat sampai bile2 peristiwa itu... Tapi tak bermaksud aq berdendam.. Kalo dendam aq tak bagi jam tue... Wahhhh macam tak ikhlas lah plek...

Walau bagaimanapon... Asya sayangggg ayah sangat2.. LOVE U lah...


Diakhiri dengan Wassalam......

Like or comment maybe ?

Sunday, June 19, 2011

23 Oktober dan ke atas

Golongan ini mempunyai karektor tegap, positif dan gigih, tajam pemikirannya, tidak banyak cakap, tekun dan kerap mempunyai kebolehan yang luar biasa dalam mengkritik. Golongan ini juga selalu memberi jawapan yang tepat dan adakalanya tegas dan pedih. Jika dalam kehidupan golongan ini bekerja semata2 untuk kepentingan diri sendiri. Golongan ini mungkin boleh menjadi kepala batu, degil dan mempunyai perasaan dendam. Golongan ini juga mampu menjadi seorang yang sangat baik, bijak dan berpandangan dalam jika mengetahui akan kebolehannya,..

Golongan ini boleh menjadi ahli batin, sufi dan kerap tertarik kepada masalah ghaib. sangat setia, sabar, amanah, jujur. Golongan ini juga seorang yang sensitif, cekal, suka menunjukkan kuasa dan lebih suka dominan dalam perhubungan sosial. Banyak idea, berfikiran ke hadapan, unik dan bijak, baynah idea baru, tajam fikiran, daya firasat sangat halus dan tinggi, cermat dan teliti, personaliti dinamik, kurang bercakap tetapi mesra, berani, pemurah, setia dan sabar, degil, tidak suka marah kecuali jika diganggu gugat, ambil berat terhadap orang lain, pandai muhasabah dan mendorong diri sendiri, tidak hargai pujian, semangat dan daya juang yang tinggi, romantik, rajin dan berkemampuan tinggi, bercita2 tinggi, mempunyai daya cipta yang tinggi

Like or comment maybe ?

23 September dan ke atas

Golongan ini amat suka kepada keadilan dan kerap memilih kerja, sangat sensitif kepada keadaan sekeliling, suka dan gemar hidup dalam bersenang lenang dan bersosial. Golongan ini amat mudah menyesuaikan diri dengan keadaan sekelilingnya. Golongan ini juga sungguh peramah, biasanya mudah mengamankan sesuatu perselisihan. Golongan ini tidak suka bekerja berat tetapi sangat sesuai untuk menjawat jawatan yang berpengaruh serta memerlukan kepercayaan. Perangai ramah dan menyesuaikan diri ini akan membawa kepada kejayaan dalam hidup anda..

Golongan ini suka bersembang, suka ambil jalan tengah, sopan santun, tidak pandai berbohong, berpura2, mudah simpati, baik, pentingkan kawan, sentiasa berkawan, hati mudah terusik tetapi merajuk tidak lama, cepat marah, tidak menolong orang kecuali diminta, suka melihat dari perspektifnya sendiri, tidak suka mmenerima pandangan orang lain, suka berangan, pandai bercakap, daya firasat sangat kuat ( terutama perempuan ) suka melancong, dan mudah terusik hati, cemburu, ambil berat mengenai orang lain, suka kegiatan luar, adil, boros, mudah di pengaruhi oleh persekitaran dan mudah patah semangat. Golongan ini sentiasa berusaha untuk memelihara keharmonian..

Like or comment maybe ?

23 Ogos dan ke atas

Golongan ini merupakan seorang yang aktif dan cergas serta mudah mempelajari sesuatu, adakalanya sangat kritikal. Pembawaan golongan ini bisanya tidak menyenangkan orang2 yang bergaul dengannya. Golongan ini juga kerap dan suka mengkritik diri sendiri bagi memperbaiki sesuatu kesalahan. Golongan ini mempunyai tenaga fikiran yang baik dan tajam pengertiannya. Golongan ini boleh menyesuaikan diri dengan sebarang pekerjaan @ tugas yang memerlukan kecergasan dan penggunaan fikiran. Kelebihannya adalah raut wajah @ penampilannya tidak kelihatan begitu tua dan sukar untuk mengetahui usianya..

Golongan ini adalah sangat teliti, teratur, mengkritik, pandai bercakap, tenang, baik, mudah simpati, sangat prihatin, terperinci, amanah, setia, jujur, kerja sangat sempurna, sensitif, banyak berfikir, daya penaakulan yang baik, bijak, mudah belajar, suka mencari maklumat, pandai mendorong diri, mudah memahami orang lain ( daya firasat yang tinggi ) kerana banyak simpan rahsia, suka bersukan, hiburan, melancong, jika terluka hatinya amat lama disimpan, terlalu memilih pasangan dan sangat sistematik. Juga mempunyai karektor yang suka mengkritik, pentingkan diri sendiri, sedih memikirkan diri dan kurang menunjukkan perasaan sendiri...

Like or comment maybe ?

21 Julai dan ke atas

Golongan ini amat baik hati, mempunyai kasih sayang, bermurah hati, kadang kala suka menyatakan kasih sayangnya kerana secara semulajadinya emosi dan perasaanya adalah mendalam dan timbul dari hatinya. Golongan ini sebernarnya suka berlawak, mudah tertawan, sopan santun dan mengambil berat terhadap orang lain, tidak tahu takut dan amat tegas, bersikap kepimpinan, pandai memujuk, pemurah, kadangkala egois, dahagakan pujian, semangat berjuang yang luar biasa, cepat marah, mudah mengamuk, sangat cemburu, daya pemerhatian yang tajam, teliti, cepat berfikir, suka memimpin dan dipimpin, suka berangan, berbakat dalam seni lukisan, hiburan, sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk, belajar untuk menenangkan diri sendiri, bersikap kelam kabut, romantik, penyayang serta suka mencari kawan.

Golongan ini harus tahu untuk menghargai nilai wang serta menggunakan dengan baik dan berhemah. Penawar anda adalah kasih sayang, cinta, ketenteraman dan keharmonian. Golongan ini juga memerlukan banyak air, rehat dan tidur yang cukup, mengambil nafas dalam2 serta banyakkan bersuka ria, tabiat murah hati anda kadangkala mendatangkan kelalaian yang akhirnya akan merugikan..

Like or comment maybe ?

21 Jun dan ke atas

Golongan ini mempunyai fikiran yang boleh mendatangkan fikiran yang abik dan kerap menerangkan sesuatu perkara dengan jelas. Golongan ini amat kasih kepada keluarga dan kehidupan berumahtangga, sangat tekun serta rajin, sensitif dan taat kepada negara. Golongan ini sememangnya gemar akan mengenangkan kisah @ perkara yang telah berlalu bagi menunjukkan kekuatan mindanya..

Golongan ini mempunyai karektor iaitu mampu @ mempunyai ingatan yang amat kuat. Golongan ini amat seronok untuk didampingi, kuat berahsia serta sukar dimengertikan terutama lelaki, pendiam dan mementingkan maruah, tidak suka menyusahkan orang lain tetapi tidak marah apabila disusahkan.. Golongan ini juga mudah dipujuk dan bercakap lurus, sangat menjaga hati orang lain dan sangat peramah, mudah terluka, berjiwa sentimental, mudah memaafkan tetapi sukar untuk melupakan. Golongan ini tidak suka kepada perkara yang remeh temeh, amat penyayang, tinggi daya simpati, pemerhatian yang amat tajam serta suka menilai seseorang @ sesuatu perkara itu dengan memerhati, mudah belajar, suka muhasabah diri, suka mengenang peristiwa @ kawan lama, suka mendiam diri sendirian, suka tunggu kawan tetapi tidak mencari kawan, tidak aggresif kecuali terpaksa, mudah disayangi, mudah terluka hati dan lambat pulih terlalu ambil berat dan rajin....

Like or comment maybe ?

21 Mei dan ke atas

Golongan ini mempunyai minda yang aktif dan selalu ingin mengambil tahu sesuatu perkara atau kejadian, gemar menyelidik serta bereksperimen dan mempunyai kebolehan mengunakan akalnya dengan baik. Golongan ini juga mempunyai kebolehan memandang sesuatu perkara itu dari dua sudut yang berbeza @ due persoalan yang berbeza serta kadangkala pula boleh memberi jawapan @ pandangan dari dua sudut @ segi dimana membuatkan orang lain sukar untuk memahaminya..

Golongan ini sungguh berfikiran jauh, mudah ditawan juga kerana sikapnya yang baik, lemah lembut, mudah berubah sikap, idea serta mood. Golongan ini mempunyai terlalu banyak idea, sensitif, sentiasa berfikir serta suka bertangguh dalam membuat sesuatu perkara. Golongan ini juga terlalu memilihkerana mahu yang terbaik, kadangkala cepat menjadi marah dan cepat sejuk pula. Sentiasa suka bercakap, berdebat, suka buat lawak jenaka, bergurau, cerdas, berangan2 dan pandai berkawan, sangat tertib, pandai mempamerkan sikap, mudah kecil hati, suka akan kekemasan, cepat bosan dan cerewet, kadangkala kurang mempamerkan perasaan dan cepat sembuh apabila terluka hati serta suka kepada barangan yang berjenama.

Golongan ini tidak menerima sesuatu dengan begitu sahaja kecuali atas sebab yang tertentu. Merupakan seorang suka menyelidik dan mengkaji dan lewat menamatkan sesuatu perkara..

Like or comment maybe ?

21 April dan ke atas

Golongan ini adalah seorang yang penyabar, sungguh gigih dan bekerja keras. Pada zaman kanak2 nya, golongan ini amat memerlukan belaian, galakan dan kasih sayang. Golongan ini tidak boleh dipaksa untuk membuat sesuatu perkara atau pekerjaan kerana ia akan membangkitkan kedegilan diri sendiri dan golongan ini dapat melembutkan hatinya dengan kasih sayang dan berbicaralah dengan baik dan lemah lembut untuk menanbat hatinya..

Golongan ini kebiasaanya keras hati dan amat degil, kuat semangat serta bermotivasi tinggi, pemikirannya amat tajam, terlalu cepat dan mudah marah, pandai mengambil dan memujuk hati, tetap pendiriannya tetapi amat mudah pula dipengaruhi orang lain, mudah dipujuk dan suka dibelai, kuat daya firasatnya, memahami apa yang terlintas atau tahu isi hati orang lain tanpa diberitahu. Golongan ini juga mempunyai daya khayal dan imaginasi yang tinggi, pandai berdebat, suka sastera, seni muzik dan pergi melancong, tidak berapa gemar untuk tinggal di rumah, kadangkala tidak suka duduk diam, rajin dan bersemangat tinggi serta agak boros.

Golongan ini mampu melakukan sesuatu dengan berlebihan, dan tidak tahu bersederhana di dalam perhitungan terutama dalam soal pakai, makan dan minum...

Like or comment maybe ?

Personaliti mengikut abjad

Dimulai dengan Bismillah...
Assalamualaikum w.b.t...

Bende nie aq terbace dekat buku ayahku... So saje aq nak kongsikan dengan korunk sume.. Bende nie tak ada kaitan dengan yang hidup mahupon yang telah meninggal dunia.. cehhwahh..

So renung2 kan lah & selamat membace..

21 Mac dan ke atas

Kebiasaanya golongan ini akan berjalan dengan langkah yang berspring @ terhenjut2. Golongan ini kadangkala terlalu sensitif, sugul, cepat terangsang, pening @ sakit kepala kerana terlalu banyak berfikir, serta banyak tumpukan sesuatu kerja @ perkara. Golongan ini biasanya amat aktif serta dinamik, cepat buat keputusan kemudian menyesal, pandai memujuk, suka berkawan dan amat peka untuk menyelesaikan masalah orang lain. Sungguh berani, sangat suka mengembara, pengasih, sopan santun dan pemurah, emosi cepat terusik, agresif, pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan orang lain serta terlalu cemburu.

Golongan ini juga mungkin mudah hilang semangat, kadang kala berasa amat bimbang, takut serta tidak lelap tidur, pemarah, gugup, letih otak, muram, pemarah tidak tentu pasal, sering kali berasa letih dan kekurangan tenaga, lemah dan gementar, kebiasaanya anda amat sensitif terhadap sesuatu kebisingan dan lain2 gangguan. Anda amat suka memikirkan sesuatu perkara...

Like or comment maybe ?

Saturday, June 18, 2011

Aktiviti ari minggu

Dimulai dengan Bismillah...
Assalamualaikum w.b.t...

Seminggu 2x kite bercuti setelah 5 hari kite bekerja @ bersekolah.... Dan time cuti tuelah macam2 kite boleh buat aktiviti...Macam bersantai dengan family ke, merayau dengan kawan2 ker & macam2 lagi lah..

Tapi aq plak lebih kepada mengadap komputer sepanjang bercuti nie... Yela nak berjimat lah katekan..kuikuikui..

Nak keluar pon kite kene tengok cuaca jugak kan... time hujan @ panas.. Dan yang paling penting sekali tengok kerajinan kite nak keluar ke tak...

oklah tue aktiviti masing2 time cuti nie...

Aq macam bese lah mesti melayari FB (muka buku)... Tapi kalau belek2 saje mesti boring kan.. Jadi aq mainlah game kat FB.. kurang sikit boring nyer...

nielah game yang aq rajin main kat FB :-

Firstly, aq akan menjenguk game nie lu.. FRONTIERVILLE... Aq pon dah lame bebenor ceburi game nie.. Sejak aq start keje lagi sampai la nie.. Da masuk 3 tahun dah same umor dengan kerja ku... huuhuh...

Second, aq jenguk pulak game nie... CITYVILLE... game nie baru setahun kot aq ceburi... Tapi dah banyak bangunan aq bina.. Level pon dah naik mendadak..Laju sungguh aq main.. Mana taknyer ari2 ngadap game yang same jerk.. hahahah..

Third lak.. Satu2 nyer game perang aq main.. EMPIRES & ALLIES...Sebab aq kata satu2 nyer adalah sebab, game dua2 tadi tue adalah game membina bandar.. satu kat ladang & satu lagi kat bandar.. Game nie pon ada gak bangunan.. Tapi tuk menjadi kubu bile berperang nanti.. hiihhihi... Game nie pon tak sampai sebulan lagi aq main... Tengoklah level pon tak banyak lagi...

Tengok lah my profile nie.. Banyak nyer publish game.. hahhaha.. tapi setelah orang give it 2 me.. Terus aq buang.. Aq pon tengok semak jerk kat wall aq... hahah...
Sebelom nie lagi banyak game yang aq ceburi.. Tapi dah banyak yang aq tinggalkan.. sebabnyer game yang lain2 boring sungguh... yang paling tahan lane aq maen adalah game FRONTIERVILLE... yahuuuu.... Nielah keje aq time cuti2 cam gini... heheheh... (^,^)v.. Peace yoo..


Diakhiri dengan Wassalam...


Like or comment maybe ?

Friday, June 17, 2011

Kara - Honey



kimi ni bare sou demo mitsume chau

kontorooru dekinai kore ga koi desu ka?

jukyouchuu houkago kimi dake ni Focus on

me ga au goto ni doki doki suru no

You’re my sweet Honey Honey Honey

onegai Honey Honey Honey

watashi no koi gokoro mukae ni kite

My Baby Honey Honey Honey

daisuki Honey Honey Honey

iitai koto dake ga ienai naze?


Hey baby my little honey

Came from heaven right here to save me

One touch that’s all it takes Complete with you no regrets

I need you by my side

I love you long through day and night

Deep inside I know you’re mine

No more words kiss me goodnight

hoshi zora ni yume no naka Wanna see you

jitsuwa yokubari… koibito ni shite


You’re my sweet Honey Honey Honey

onegai Honey Honey Honey

watashi no koi gokoro mukae ni kite

My Baby Honey Honey Honey

daisuki Honey Honey Honey

iitai koto dake ga ienai naze?


Baby Baby Yeah, Whoa

You’re my sweet Honey Honey Honey

onegai Honey Honey Honey

hajimete no kimochi wo kanae sasete


My Baby Honey Honey Honey

daisuki Honey Honey Honey

dase nakute meeru wo mata kesu no desu


Like or comment maybe ?

Mimpi - Ex BF

Dimulai dengan Bismillah...
Assalamualaikum w.b.t...

Semalam kan, lepas balik dari keje... Dalam pukul 6 pm lah.. Aq tido... Then, aq TERmimpi lak ex-bf aq... Nak kate bf, tak jugak lah.. Sebab aq tak pernah anggap pon die tue bf aq... Aq anggap kitorang kawan je time couple tue...

Hahahah.. die je yang anggap aq gf.. Tahlah aq pon tak tau kenapa tak boleh terima die sebagai bf aq... hhuuu

Klah.. Tak nak imbas kembali hal2 gf-bf nie... MALAS katenyer.. hihihi..

Berbalik2 pada kisah mimpi tadi.. Aq boleh lak TERmimpi die ... Macam nie kisahnyer.. Kitorang buat Reunion dengan semua budak PLKN.. Tapi dalam mimpi tue, aq dengan die jerk yang ada..

Sebab nyer kitorang berbual dalam bilik aq lak tue.. coz Reunion tue plak dibuat dekat rumah aq.. huuhuh..

Mula2 tue masing2 malu nak bertegur sapa.. Sebab dah lame tak jumpa dan breborak macam dulu2 kala.. Malu2 kucing lah masing2..

Dah tue, die lah yang mulakan tanya itu ini.. Semakin lama semakin rancak lak kitorang berbual.. Tah macam mana tah aq terjaga, sekali tengok jam terlajak aq tido pukul 8.15 pm baru aq bangun... hahahah..

Berborak punyer pasal....Tapi aq dah lame tak mimpikan die... baru semalam die datang balik... Seronok nyer aq dalam mimpi tue, bile berjumpa balik dengan die tue.. hehehe..

Tapi tak bermaksud aq nak curang ok... Tak pernah terlintas di pale otak ku ini... Cukup lah dengan my hubby sorang nie... huhuhu..


Diakhiri dengan Wassalam...

Like or comment maybe ?

Hati Orang, Hati Kita??? Camne plek...

Dimulai dengan Bismillah..
Assalamualaikum w.b.t...

Kenapa kita nak sebuk2 jaga ati orang, sedangkan hati kite terluka tak ada sape pon yang nak amik tau... Patut ker???

Tak patut kan...

Nak tau kenapa aq cakap macam nie??? Sebab nyer benda nie terkene pada kakak ku... Bukan nyer apa... Kadang2 aq sakit hati gak bile dengar die bercerita pasal kawan die tue...

Nape lah awak sebuk2 nak jaga hati diorang tue... Tak payah de ikut telunjuk diorang tue... Lagi awk ikut, lagi diorang naik bulu... Sesekati nak suh buat macam2...

Serupa dah jadi kuli plek... Kalau lah aq ada no tepon diorang tue, memang aq dah sound dah diorang nie...

Awak tak payah nak jaga sangat hati perasaan diorang tue... Tak payah pikir takut2... Balik2 cakap aq tak paham.. Aq paham.. Aq pon penah kena gak... Tapi balas lah balik..

Diorang ingat awk tue patung pe.. Sesekati nak buat macam2... Lessssing kanggg...

Penat aq nasihatkan die semalam... Tapi tetap nak ikut cakap gak budak berdua tue.. Nasihat aq tak nak plak ikut... Hampehh..

Lantak ko lah.. Kawan ko.. Aq lagi nak jauh kan ko dari asyik ikut diorang, lagi ko nak ikut cakap diorang.. Hahh lantak...


Diakhiri dengan Wassalam...



Like or comment maybe ?

Monday, June 13, 2011

Demam...

Dimulai dengan Bismillah...
Assalamualaikum w.b.t..

iskk...iskk... Aq paling menyampah kalo aq terkene demam.. Mane tak nyer, tiap2 bulan aq akan demam... bencinyer............

Tanda2 awal aq akan dapat demam ialah.. mula terasa sakit tekak, mate mengantuk, badan rasa letih lastly npale akan ting tong 2pon kalo aq tak lawan lah.. memang akan demam terus lau aq tak lawan balik..

sampai akak aq pon berkata... "Antybody ko nie lemah betol lah, sikit2 demam... tiap2 bulan lak tue".. ellooo.. tapi aq tak demam teruk na ok.. Aq tak susah kan sape2 pon..

Even lau aq demam pon, my hubby pon tak tau.. samada aq malas nak bagitau @ pon takut die tak amik port... hahhaha... nanti dapat label "Gedik" lah pulek... huhuhh..

Tapi aq akan tetap lawan demam nie jugak... hohohoohoh..


Diakhiri dengan Wassalam...

Like or comment maybe ?

Senyum..

Mulai ari nie & saat nie, kitorang semua terpaksa pakai Taq Senyum... Ari2 lah kitorang kene senyum.. Walaupun dalam kesakitan O kesusahan.. Yang penting kite SENYUMMMM... bukan senyum kambing yea.. Tapi senyum seikhlas hati..





Koleksi Lirik Lagu Tema & Patriotik

Senyum

Senyum seindah suria
Yang membawa cahya
Senyumlah dari hati
Duniamu berseri

Senyum umpama titian
Dalam kehidupan
Kau tersenyum ku tersenyum
Kemesraan menguntum

Senyum...
kepada semua
Senyumanmu amatlah berharga
Senyum...
membahagiakan
Dengan senyuman terjalinlah
Ikatan...

Like or comment maybe ?

Bisnesss

Dimulai dengan Bismillah...
Assalamualaikum w.b.t...

Hari nie aq nak cerita pulak pasal Bisness.. bukan nyer apa.. saja jerk aq nak cerita pasal nie.. Salah ker.. Blog aq ke blog ko.. huhuhu..

Ok2..

Kisahnyer bermula cam nie.. Ayah aq mula mencebur diri dalam bisness awal tahun nie kot.. Tahlah aq pon tak ingat da.. Aq pon tak tau camne ayah ku leh nak buat bisness nie..

Tibe2 jerk orang yang handle bisness nie datang umah aq.. Nak pasang Water Filter.. Abang tue pon cot cet cot cet dengan ayah ku.. Aq hanya mendengar sahaja..

Sejak ayahku menceburi bisness nie, tak pasal2 aq kena lah jadi pembantu die.. Kene isikan air dalam botol lah, kalau ada promosi apatah lagi..Kua masuk rumah aq dibuatnyer..

Tak pasal2 jerk aq jadi bisnesswomen tak diiktiraf.. hahhaha.. Tapi aq tak minat pon bisness2 nie.. huhuhu..

Aq ingat lagi ayah penah berkata :-

Ayah : Kat Rembau tue, ada mesin M6 tak??
Aq : Ada kot, kat kedai belakang opis.. sebab ada dak opis amik brosur die...
Ayah : Oyeke.. ayah ingat nak letak mesin tue kat laman MARA Rembau.. boleh ke letak mesin kat situ??
Aq : Tahlah.. ayah pegilah jumpe pegawai Asya.. bincang dengan die..
Ayah : Asya lah tolong bincangkan.. Sebab mesin tue ayah nak letak nama Asya.. (OMG nanti tiap minggu aq lah yang kene kutip duet mesin tue)

Tapi serius aq cakap.. AQ TAK BERMINAT NAK JADI BISNESSWOMEN.. hahahaha..


Diakhiri dengan Wassalam...

Like or comment maybe ?

Friday, June 10, 2011

Ada aq kesah!!! Whatever~

Dimulai dengan Bismillah...
Assalamualaikum w.b.t...

Monink u all... pagi nie aq nak bercerita pasal apa-apa jela or whatever... Ada aq kesah... Whatever~.. huhhu... Aq nie jenis yang malas nak amik tau pasal orang lain & aq tak suke orang amik tau pasal aq..

Sebab nyer aq rimas, orang nak sebuk2 pasal aq.. tapi kadang2 tue terasa gak lah yang diorang buat aq seolah2 aq tak ada kat sini.. huhu

Ada aq kesah.. memang aq tak kesah langsung pon..

biar lah orang nak cakap aq nie pe.. sombonk ker pendiam ker... ad aq kesah... tak payah nak sebuk2 hal aq.. Boleh..

Aq memang suke wat hal aq sendiri.. aq tak masuk campur hal korunk.. & korunk jangan nak sebuk2 nak tau hal aq.. kan senang macam tue..

oklah gue mau chow lu.. nak pigi beli sarap.. daa~~


Diakhiri dengan Wassalam...

Like or comment maybe ?

Thursday, June 9, 2011

Beast - Beautiful

"B2ST / Beast - Beautiful Lyrics"

Beautiful my girl
My beautiful my girl and I
So beautiful my girl
in the cube
Ha ha girl
This is my confession
Drop that beat

Oh listen to my heart내맘들어봐봐
Nae mam deureobwa bwa
어떤말로도너를표현할수없지만
Eotteon mallodo neoreul pyohyeonhal su eobtjiman

그냥내 style로내맘들려줄게
Geunyang nae stylero nae mam deullyeojulge
Oh listen listen listen girl

Nothing better than you
세상을다줘도
Sesangeul da jwodo
You you you you
너와바꾸진못해
Neowa bakkujin motae

Hey baby girl 매일이즐거워
Hey baby girl maeiri jeulgeowo
사실좀두려워누가뭐래도넌
Sasil jom duryeowo nuga mworaedo neon
I want

So beautiful my girl
Oh oh girl oh oh girl sigani jinado
누구보다내가더더더
Nuguboda naega deo deo deo
너를아껴줄게 my girl 모두다줄게
Neoreul akkyeojulge my girl modu da julge

너 U 너에게 U
Neo U neoege U
에에게 oh oh
Eege oh oh
(니가어디있든달려갈수있어
(niga eodi itdeun dallyeo gal su isseo
I always think about you)
지금보다내가더더더
Jigeumboda naega deo deo deo
너를사랑할게 my girl
Neoreul saranghalge my girl
You you you my girl

U oh beautiful U so beautiful
U my beautiful
Nothing better than you
Oh beautiful U so beautiful
U my beautiful
Don’t be shy girl

니가힘들땐언제나 I’ll be there
Niga himdeul ttaen eonjena I‘ll be there
아무때나내게와나의품에안겨
Amuttaena naege wa naui pume angyeo
그냥눈을감고내맘들어봐봐
Geunyang nuneul gamgo nae mam deureobwa bwa
Oh listen listen listen girl

Nothing better than you
아무도못막아
Amudo mot maga
You you you you
널향한나의마음
Neol hyanghan naui maeum

하루의스물네시간을널위해써도
Haruui seumulle siganeul neol wihae sseodo
아깝지않은게나야
Akkapji anheun ge naya
Just take my hand and fly

So beautiful my girl
U oh oh girl U oh oh girl
시간이지나도
Sigani jinado
누구보다내가더더더
Nuguboda naega deo deo deo
너를아껴줄게 my girl 모두다줄게
Neoreul akkyeojulge my girl modu da julge
너 U 너에게 U 에에게 oh oh
Neo U neoege U eege oh oh
(니가어디있든달려갈수있어
(niga eodi itdeun dallyeo gal su isseo
I always think about you)
지금보다내가더더더
Jigeumboda naega deo deo deo
너를사랑할게 my girl
Neoreul saranghalge my girl
you you you my girl

U oh beautiful
U so beautiful
U my beautiful
nothing better than you
oh beautiful
U so beautiful
U my beautiful
Beautiful my girl

Make a love baby Just make a love
Feeling in my heart
So nice

So beautiful my girl
oh oh girl oh oh girl 시간이지나도
oh oh girl oh oh girl sigani jinado
누구보다내가더더더
Nuguboda naega deo deo deo
너를아껴줄게 my girl 모두다줄게
Neoreul akkyeojulge my girl modu da julge
너 U 너에게 U 에에게 oh oh
Neo U neoege U eege oh oh
니가멀리있어도느낄수있어
Niga meolli isseodo neukkil su isseo
I’m always dreaming about you
I‘m always dreaming about you
지금보다내가더더더
Jigeumboda naega deo deo deo
너를사랑할게 my girl
neoreul saranghalge my girl

you you you my girl
U oh beautiful
U so beautiful
U my beautiful
nothing better than you
oh beautiful
U so beautiful
U my beautiful
nothing better than you



Like or comment maybe ?

Komputer

Dimulai dengan Bismillah..
Assalamualaikum w.b.t...

Huhh.. Ari nie bosan giler [padahal ari2 bosan]... Ari2 ngadap depan komputer.. Tahap kebosanan ku dah sampai tahap dewa da kalo ari2 macam nie... Sampaikan terasa ingin pulang saja ke rumah ku.. .

Nasib baek lah rumah ku jauh nun sane... Lau tak memang aq dah Chow dari sini...

Tapi apa kan daya kan, kene leh dok lam opis nie sampai lah tibe masa nak balik.. Kalo tak, gerenti gaji ku kene potong.. Lau orang atasan dapat tau.. ..

Dah lah dapat gaji tak seberapa, pastue kene potong plek.. Adussshh.. Terasa plek kekurangan duet.. Tapi takpelah.. Kite kene bersyukur dengan apa yang kite dapat.. Ye tak?? hiihhi

So untuk mengelak dari kebosanan aq pon surf lah internet [same lah kene ngadap komputer ari2]..




Diakhiri dengan Wassalam...

Like or comment maybe ?

Try It!!

Dimulai dengan Bismillah..
Assalamualaikum w.b.t..

Aq ada terjumpe satu permainan nie kat blog kawan akak ku.. Ala mainan budak2 jerk.. Aq pon try lah.. Bile tengok result nyer, klakar pon ada.. Korunk pon cube lah test.. Pastue tengok result nyer.. huhuhu..

Jom main satu permainan :

1) Pilih bulan kelahiran anda:

Januari - Aku cinta
Februari - Aku gigit
Mac - Aku belasah
April - Aku peluk
Mei - Aku terhantuk
Jun - Aku terkentut depan
Julai - Aku menari dengan
Ogos - Aku pergi dating dengan
September - Aku lambai dekat
Oktober - Aku muntah depan
November - Aku jerit dekat
Disember - Aku terlanggar

2) Pilih nombor hari jadi anda:

1 - Mak aku
2 - Komputer aku
3 - Liverpool
4 - Garfield
5 - Musuh dalam selimut aku
6 - Gangster
7 - Handphone aku
8 - Gerrard
9 - Driver Bas
10 - Semut
11 - Kawan baik aku
12 - Polis
13 - Taik kucing
14 - Patung barbie
15 - Lee Chong Wei
16 - Mak Mertua aku
17 - Mak tiri aku
18 - Girlfriendaku/ Boyfriend aku
19 - Makcik kantin
20 - Sharifah Amani
21 - Upin dan
22 - Siti Nurhaliza
23 - Spongebob
24 - Cristiano Ronaldo
25 - Bapuk/Maknyah
26 - Kawan aku
27 - Raja Lawak/Akademi Fantasia
28 - Jiran aku
29 - Orang gila
30 - Taylor swift
31 - Awek cun/ Jejaka tampan

3) Pilih warna baju yang anda pakai sekarang:

Putih - Sebab aku perasan cantik/hensem
Hitam - Sebab aku gila
Pink - Sebab aku suka single
Merah - Sebab mak aku suruh
Biru - Sebab aku tak tahan
Hijau - Sebab aku baik hati
Ungu - Sebab aku cemburu
Kelabu - Sebab bomoh suruh
Kuning - Sebab suka hati aku la
Oren - Sebab aku baru putus cinta
Coklat - Sebab aku tak tentu arah
Lain-lain - Sebab aku fikir aku hebat

dan hasilnyer untuk aq :-
1. Bulan September = Aq lambai dekat
2. No. 30 = Taylor Swift
3. Ungu = Sebab aq cemburu

"Aq lambai dekat Taylor swift sebab aq cemburu"

Pekess aq nak jeles ngan die plek...huhhuu..

xde maknenyer aq nak jeles2 de.. wang mase itu sume.. hhihihi..

Diakhiri dengan Wassalam...

Like or comment maybe ?

 
Copyright © . All Right Reserved by Cik Nor