Cik Nor Miss Nor: Tunggakan & Penjamin

KaWaN YaNg SeTiA

Thursday, November 3, 2011

Tunggakan & Penjamin

Dimulai dengan Bismillah...
Assalamualaikum w.b.t..

Orang tengah dok sebuk2 melayan customer, aq lak sebuk2 nak update blog..huhhu... Biarlah.. Disebabkan customer niela baru aq ada story cikit...

Story pasai tunggakan & penjamin... Aq bukannyer ape.. Kalo ada yang terasa tue, mintak maap lah bebanyak yea.. Aq juz nak bagi pendapat aq jerk...

Kalo kite nak mohon pinjaman, tak kesah lah pelajaran ke perniagaan ke... mestilah kene ada sekurang2 nyer sorang penjamin kan... Tue wajiblah kene letak.. Kalo tak memang tak cukup syarat lah nak wat pinjaman tue...

Tapi korunk dok senang2 dapat pinjaman (misalan da abis blaja ke)... Korunk tak terpikir ke nak buat bayaran balik.. Korunk tak kesian ke kat penjamin yang menjamin korunk tue... Kalo blajar sampai graduate takpe lah gak... Nie sampai setengah jalan je...

Pastue buat bodo tak mo bayar pinjaman tersebut.. Dah kene blacklist nama penjamin tue... Korunk tak terpikir ke yang penjamin tue ada kaitan ngan korunk ke pe ke... Macam sedara mare ke, kawan family korunk ke...

Tak ke malu mak ayah korunk nanti nak berdepan ngan diorang gara2 korunk bertunggak sampai blacklist name diorang tue...

Disebabkan sikap korunk yang tak boleh pakai nie, boleh rosak hubungan korunk ngan penjamin nie.... Pikir2 lah kan.. Tuk adeq2 yang akan sambung blajar tuk tahun depan, jangan lah jadi seperti peminjam di atas ye...

Jangan pikir tuk kesenangan sendiri jerk... Pikir2 kan lah orang lain...hhuhuhu


Diakhiri dengan Wassalam...


Like or comment maybe ?

5 PeNGuLaS:

merpatisejoli45 said...

hye, folow me back k. xmao2 combong taw.. :)

teratak hati said...

betul tu,pandai pnjam pndai la bayar balik..ni tk ade penjamin kne blacklist smpai tk leh bt loan keta,rumah, kn menyusahkn org je...

NoR said...

@teratak hati : diorg juz tau pinjm jerk.. byo xtau.. yg kesian kt penjamin.. blh plak yg meminjam 2 wat xreti je... huhh

Cik Cammy Lia said...

mjur sy dulu xde penjamin

sha my heart said...

erm, no comment tapi nak komen jugak. haha~

hutang tetap kena bayar

dua kesalahan yg masih dilakukan oleh blogger

 
Copyright © . All Right Reserved by Cik Nor