Cik Nor Miss Nor: Welcome back!!!!

KaWaN YaNg SeTiA

Wednesday, December 26, 2012

Welcome back!!!!

Dimulai dengan Bismillah...
Assalamualaikum w.b.t...

Haiii kengkawan blogger sume... Cik Nor da kembali... ;-)... Oppsss lupe plak da tukar status... heheheh.. Pn Nor ye kengkawan sume... huhuhuhu..

Lame tak dengar citer korunk sume.. Rindu la... MISS U ALL.... muaaahhahhhhhh.........

Banyak sebenarnyer yang Nor nak dok bercerita nie.. Tapi xtau nak dok mula lagu mana.... huhuhuh... Ok2.. Citer2 lame tak payah kite nak dok nungkit.... Biarla ia berlalu dengan aman nya....

Oklah.. Nor nak citer pasal pengalaman Nor time interview ari 2... 20 Disember 2012 yang lalu, Nor ada interview untuk staff dalaman MARA jerk. Interview nie cara baru la bagi Nor.. Name interview nie MAC bermaksud "MARA Assessment Centre"...

Macam2 la kitorang kene buat... Tapi takde la macam teambuilding pon.. Ada yang sampai ke petang.. Tapi Nor setengah hari jerk... Alhamdulillah...

Mula2 tue, kitorang kene buat ujian psikometri... Ada 40 soalan, kene jawab dalam masa 1 jam jerk... Bagi Nor senang la jugak... Soalan 1-20 berkaitan kira2 dan cari huruf yang sama.. 21-40 pulak, soalan tentang MARA... Alhamdulillah Nor boleh jawab.. Tapi tak sure la banyak betol atau salah... hahahahah..

Lepas psikometri, kitorang dibahagikan 8 kumpulan... A - H.. Setiap kumpulan ada tugas masing2..  Nor kumpulan E.. So Nor kene interview dulu dalam belah pagi.. Interview nie kena masuk 5 orang sekaligus... Diorang tanya so sorang2 lah kena jawab.. Jangan diam jerk.. Alamat nyer kalo diam jerk memang gelap la jawapan nya... huuhhu..

Selesai jerk interview, dalam kol 12 pulak Group Nor kena wat tugasan individu... Tugasan nie macam kena jawab pekse gak.. Kene dok jauh2.. Pastue die bagi ketas soalan.. Kitorang kene jawab dalam masa 15 min jerk... Ada ke patut??? Tak patut langsung.. 

Dala payah nak jawab.. Tapi alhamdulillah lah Nor dapat siap kan dalam masa 10 min... Payah memang payah... Boleh la jawab sikit2... Da selesai sume tugasan yang diberi, Kitorang kene pulak tulis kat ketas pasal personal plan... Puas memikir kan ap nak tulis.. Sampai ada yang maen tiru2.. hahahah..

Yang nie bukan pekse kene dok jauh2... Sebab 2 kitorang maen tiru yo... huuuhu... Kol2 baru Nor selesai semuanya... Fuuuhhhh lega rasenye da selsai semuanya..

Skang nie tiba mase tuk kami menunggu keputusan nya... Wahhhh takutnya... Takut tak pas lagi.. Coz yang nie da kali ke3 Nor pegi interview.. Sedih x??? Sedih sangat... sobsobsob.. ;(

Arap2 kali nie Nor terpilih... Amin~~

Diakhiri dengan Wassalam...


Like or comment maybe ?

2 PeNGuLaS:

IZ-CT said...

assalamualaikum..akak nk tya sket leh?? borg2 sblum nk interview tu akak amik kat ne?? Employment Application – 1 salinan
Micro Teaching Form – 2 salinan
Interview Form – 3 salinan

NoR said...

ooo... yg 2 memang ada dlm web deq.. print out dari situ jerk...

 
Copyright © . All Right Reserved by Cik Nor